Opskrifter



På Helnæs Maraton 2016 fik vi 2 lækre salater, som Doris V. havde lavet. hun har været så venlig at dele dem med os.
Det er en Rucola Salat og en Fransk bønnesalat med majs og champignons.

RUCOLA SALAT

Rucola, 1 hakket rødløg og tern af feta blandes.
Peanuts tilsættes lige førend serveringen. man kan også tilsætte jordbær, mango eller anden frugt.
Skal det være en mættende salat, tilsættes pasta.
Dressingen er olie fra marinerede hvidløg.



FRANSK BØNNESALAT MED MAJS OG CHAMPIGNONS

250 g. frosne bønner, 

250 g friske champignon
en lille dåse majs.

Dressing: 6 spsk olie, 3 spsk vinaigre, salt, peber, sennep, evt. lidt knust hvidløg.

Bønnerne koges kort. Champignons renses og blandes med bønnerne og majs. Derefter den sammenpiskede dressing.


Til Generalforsamlingen i 2016, havde Doris bagt lakrids småkager. Har du lyst til at prøve at bage dem, er her opskriften.

GRIGOS LAKRIDS OG TRANEBÆR SMÅKAGER

500 g hvedemel
1 tsk bagepulver
60 g lakridspulver
125 g soltørrede tranebær
375 g koldt smør
500 g fint rørsukker
ca 2 æg

Sigt hvedemel med bagepulver. 
Tilsæt lakridspulver, tranebær og smør i små tern. 
Kør på en røremaskine med vingen (ikke piskeris), til smørret er kørt ud, eller findel med hænderne, til smørret ikke mærkes mere.
Tilsæt nu sukker og æg.
Kør kun til dejen samler sig. Det er meget vigtigt, at småkagerne ikke mister deres sprøde struktur.
Eller ælt forsigtigt med hænderne og saml hurtigt dejen.
Tril dejen i pølser og rul dem ind i bagepapir og læg dem i fryseren til de er hårde.
Ovnen på 180 grader er varmluft. 
Skær i ca. 1/2 cm tykke skiver, og bag 8-10 min.
Dejen kan fryses, så der hurtigt kan bages en rulle småkager.
Portionen er stor. Ca. 175-200 småkager bliver der ud af denne portion alt efter hvor tykt man skærer.




 Inges kokosmakroner med marcipan.

375 g kransekage xx
250 g melis
310 g æggehvider
250 g kokosmel

Bages ved 220 grader i ca. 10-12 min.
Kan dyppes i chokolade.
(Opskriften er fra Odense Marcipanfabrik)


SPANSK GRATIN fra Helnæsmaraton 2014
opskrift til 4 personer.


500 g magert, hakket oksekød
1 finthakket løg
1 finthakket fed hvidløg
1 æg
1 finthakket chilli, evt uden kerner
1 tsk kanel
1 tsk stødt koriander
4 spsk. olivenolie
200 g squash
1 gul peberfrugt
salt og peber.
1½ dl grøntsagsbouillion
1 dl cremefraiche, 9 eller 18%

Bland kødet med løg, hvidløg, æg, chilli, kanel og koriander. Lad det hvile i en halv time.
Form 8-10 små, flade bøffer af farsen og steg dem i halvdelen af olien i et par minutter på hver side. Stil dem til side.
Skær squashen i skiver og peberfrugterne i strimler og steg dem i resten af olien i ca. 4 min. Krydr med salt og peber.
Læg nu de små bøffer og grøntsager i et ildfast fad. Hæld grønsagsbouillionen over retten og fordel til sidst cremefraichen på toppen. Bag retten i en 200 grader i varm ovn i 25 min.


Og så lige en opskrift på hindbærsnitter, som altid bliver gode.
Bare hvis man bliver lidt lækkersulten........




Opskrift på HINDBÆRSNITTER.

Smuldr 200 g smør eller margarine i 300 g mel.
Tilsæt 100 g sukker og 1 æg og ælt dejen sammen. Læg den koldt en times tid.
Rul dejen ud i lange stænger ca. 12 cm brede.
Smør hindbærmarmelade på halvdelen af stængerne og læg resten over.
Klem kanterne godt sammen.
Bag stængerne ca. 20 minutter ved 200 grader.
Lad dem derefter afkøle. Kom glasur på og skær dem i snitter.
Denne portion giver 16-18 hindbærsnitter. Snitterne er fryseegnede uden glasur.




Generalforsamling  den 25 april 2012

Gulerodsdessert   

        

100 g. makroner
100 g. Daim chokolade
1 tsk. vaniljesukker
2 spsk. flormelis
2½ dl. piskefløde
2½ dl. cremefraiche
300 g revet gulerod

Knus makroner og Daim chokolade
Pisk fløden og vend cremefraiche i - smag til med vaniljesukker samt flormelis
Læg makroner og Daim i et fad eller glas, fyld fløden på og dæk med gulerødder
Drys evt .lidt knust Daim til pynt
Stilles i køleskab et par timer inden servering



Let ostekage

Bund:

18 stk. digestive kiks
125 g smeltet smør

Kiksene knuses og blandes med det smeltede smør
Lægges i en rund form gerne med løs bund
Stilles koldt, gerne i fryser

Fyld:

2 æsker flødeost neutral
2 dl. cremefraice
revet skal af 2 citroner
1 spsk. vaniljesukker
flormelis efter smag

Fyldet kommes på kiksemassen og pyntes med frisk frugt eller konserves frugt
Stilles i køleskal et par timer


                                                                    Knækbrød

1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl hakkede græskarkerner
3 1/2 dl. hvedemel
2 dl vand
1,25 dl olie
1 tsk bagepulver
2 1/2 tsk fint salt ( eller efter snag)

Rør alle ingredienser sammen og del dejen i 2 eller 3 portioner.
Hver portion rulles ud mellem to stykker bagepapir.
Skær dejen med en pizza kniv i passende stykker.
Bages ved 200 grader i ca. 15-20 min.

Der kan evt. også puttes hakkede mandler, nødder, tranebær eller rosiner i, men mængden af gryn må ikke overstige 5 dl.




Julebrød ala. Lene Krogh

25 g. gær
3 dl. lun væske f.eks. (vand/mælk/appelsinsaft)
25 g. smeltet smør
1 spsk. honning
1 teskf. salt
1 æble (revet)
300 g. mel
200 g. sigtet speltmel

200 g. ituskårne tørrede opblødte frugter som figner, dadler, abrikoser og rosiner. 
 I de 200 g. også nødder, græskarkerner eller mandler, alt efter hvad man kan li'.

Æltes og hæver 1/2 time, formes til et rundt brød. For igen at hæve en 1/2 time i kurv.

Bages ved 200 grader i 30 min.


Juleafslutning 6. december

Tapas ala Randi:

Baconboller:

500 g    hvedemel
25 g      gær
1 nip     sukker
1/2 tsk  salt
1/4 l       lunken mælk
100 g     blødt smør
1            æg
1            løg
200 g     bacon
1/2 tsk   tørret timian
1 spsk   mælk

Mel, gær, sukker og salt blandes, mælk, smør og æg tilsættes og alt æltes godt.
Hæver ca. 45 min.
Bacon i tern steges sprøde, og hakkede løg tilsættes, der tilsættes timian. (afkøles)
Dejen deles i 12 stykker, og der lægges lidt bacon/løg bladning i midten, dejen foldes
godt sammen om bacon blandingen.
Efterhæver ca. 15 min.
Bollerne ridses i kryds og pensles med mælk, drysses evt. med kommen.
Bages i ca 20 min. ved 200 grader

Pesto snegle (Amo opskrift)

500 g     hvedemel
150 g     smør
75 g       gær
2 1/2 dl  mælk
1 spsk   sukker
1 tsk      salt

Opløs gæren i lunkent mælk. Tilsæt melet og de øvrige ingredienser og ælt godt.
Del dejen i 3 lige store dele.
Rul dejen ud og smør rød/grøn pesto, oliventapenede på.
Rul til roulader og skær i ca. 1 cm brede stykker.
Pensles med æg.
Bages i ca. 8-10 min ved 220 grader

Mini Pizza

500 g        hvedemel
35 g          gær
3 1/2 dl     vand
1 1/2 spsk olie
1 1/ tsk salt

Opløs gæren i håndvarmt vand. Tilæt de øvrige ingredienser og ælt til dejen er glat og smidig.
Hæver i ca. 30 min.

Fyld:
2-3    æbler
2        løg
150 g chorizopølse i skiver

Rist løg i lidt olie go tilsæt chorizopølse samt æbler i små stykker.

Rul dejen ud og udstik små runde pizzaer, fordel fyldes på, der kan evt. også tilsætte lidt ost.

Bages ved 250 grader i ca. 10 minutter

Lakseroulade

200 g   røget laks
1 pk.   tortilias
150 g  neutral fløde ost
2-3      røde peberfrugter
evt.      cremefraise

Skær laksen i små stykker, og tilsæt rød peberfrugt i små tern.
Rør flødeosten i sammen med evt. cremefraice, tilsæt salt og peber.
Smør blanding på tortiliaserne og rul sammen (lægges på køl - gerne til næste dag).
Skæres i passende stykker og lægges evt. på en salat bund.


Dadler i svøb

Dadler udstenes der kan evt. kommes en mandel i.
Bacon eller skinke rulles omkring.
Bages i ovn i ca. 10 min ved 180 grader.

(Man kan også udmærket bruge svesker i stedes for)

Æblemos

Karry brunes af på en pande
Løg skrælles og skæres i små stykker, skrællede æbler i både tilsættes.
Det hele smages til med salt/sukker/karry efter smag og steges som man har lyst til (mos).

Er god til tilbehør til flutes med spegepølse eller skinke.

Appelsinkogte tranebær

1 dl       appelsinjuice
1 spsk  sukker
1 spsk  citronsaft
50 g      tranebær

Kog appelsinjuicen med sukker og citronsaft kom tranebær i og lad det hele blive koldt
(gerne i køleskal til næste dag)

Er god som tilbehør til flutes med breasola med estragoncreme.

Estragoncreme

80 g            neutral fløde ost
2 spsk        græsk yoghurt
1 spsk        sød sennep
1 1/2 spsk  purløg
1 1/2 spsk  estragon
                   salt og peber

Ingen kommentarer:

Send en kommentar